Предстои изграждането на улична водопроводна мрежа в Рударци за 5 826 000 лева – PernikToday.net

Улична водопроводна мрежа за високата зона с. Рударци предстои да бъде изградена тази година, съобщи кметът на населеното място Богдан Богданов. Реализирането на проекта ще подобри условията на жителите в едно от големите пернишки села. Обектът е включен в поименния списък за капиталови разходи на Община Перник за 2019 година.

Кметът Богдан Богданов уточни, че има стартирана обществена поръчка за ремонта на 9-километров участък от пътя Рударци – Кладница. Стойността на проекта е 5 826 000 лв.  без ДДС. „Преди да започнат строителните дейности задължително трябва да бъдат отстранени водопроводните аварии и да се смени старият етернитов водопровод“, уочни той.

Кметът се обърна с призив към местните жители да не горят тревните отпадъци при пролетното почистване на стърнища и треви, тъй като за палежи ще бъдат налагани сериозни санкции над 500 лева. Според статистиката на „Пожарна безопасност и защита на населението“, от началото на месец март до момента в област Перник има възникнали над 600 пожара, последният от които е от тази сутрин в Рударци.

Общински съветници от ГЕРБ поемат ангажимент да проверят сроковете и възможностите за увеличаване броя на курсовете
по маршрута Кладница-София.