Председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков се срещнаха с младежи от област Перник – PernikToday.net

Председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков бяха специални гости на областно събрание на младежката структура на политическата сила в Перник.
Пред младите хора лидерът на МГЕРБ изрази своето удовлетворение от състоянието, в коeто се намира младежката структура, както на национално ниво, така и по населени места. Георгиев подчерта, че младежката структура в област Перник се развива в една много положителна посока.


„Младежката организация на ГЕРБ се намира в своята върхова форма. Покрили сме целия спектър от институции. В новия парламент Младежки ГЕРБ е достойно представена от четирима народни представители – двама членове на Националния изпълнителен съвет и двама областни координатори. Имаме евродепутат в лицето на Андрей Новаков, кметове, заместник-кметове, общински съветници, както и млади хора на различни отговорни позиции в изпълнителната власт“, заяви Георг Георгиев.

Той припомни, че предстои традиционният Летен университет на МГЕРБ, както и областни академии, като не изключи възможността Перник да бъде домакин на някоя от тях. „В началото на 2018 г. България ще поеме председателството на Съвета на Европейския съюз Ще бъдат разкрити много нови възможности за младите хора. Ще бъдат организирани стотици срещи и инициативи на високо равнище. Ще се радвам, ако част от тези инициативи бъдат предложени и реализирани от младежката организация“, каза още лидерът на МГЕРБ. Младият евродепутат Андрей Новаков разказа за своята дейност в Европейския парламент и за предложената от него европейска програма за младежко предприемачество „Алеко”, която има за цел да осигури пътуване за обмяна на опит на млади предприемачи от Европейския съюз. Той призова младите хора да проявят активност и да се възползват от възможностите, които им предлага Европейския парламент, сред които платени стажове и стипендии.

Събранието беше ръководено от областния координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев, който не скри задоволството си от активната работа на структурата през 2017 г. Той заяви, че ПП ГЕРБ дава възможност на всеки един млад човек и подчерта, че младежката организация в Перник може да се похвали с представителство в законодателния и изпълнителния орган на местното самоуправление.