ПП ГЕРБ откри официално предизборната си кампания – PernikToday.net


Политическа партия ГЕРБ откри официално предизборната си кампания за избор на президент и вицепрезидент на Република България. По традиция откриването се проведе в столичната зла „Арена Армеец“ пред близо 15 000 членове и симпатизанти на партията от цялата страна. Гости на събитието бяха областният координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, народният представител и зам.-председател на парламентарната комисия по култура и медии Ирена Соколова, кметове на общини и населени места в Област Перник, общински съветници и партийни ръководители на общинските структури на ГЕРБ в областта.

В изказването си пред симпатизантите председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е оптимист за това, че ГЕРБ бъде първа на първия тур на президентските избори. Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов посочи, че ГЕРБ е най-голямата политическа сила през последното десетилетие и изрази увереност, че за единадесети пореден път ще спечели изборите.

„България се нуждае от ГЕРБ, защото ГЕРБ показа че, може и знае – точно затова трябва да спечелим изборите на 6 ноември“, каза Цветанов.

Той подчерта, че на страната й е необходимо единството и това може да постигне президента и вицепрезидента, които имат необходимите качества и които са доказали, че могат. „ На 3 декември 2017 г. ние ще бъдем на 11 години, но сега тази година ние трябва да постигнем 11-ата победата и да имаме 10-годишна история“, заяви Цветан Цветанов.

15 000 души посрещнаха с бурни аплодисменти кандидат-президентската двойка Цецка Цачева-вицеадмирал Пламен Манушев.

Като вицепрезидент няма да позволя корабът „България” да бъде потопен. Това каза кандидатът за вицепрезидент на ПП ГЕРБ под № 17 в бюлетината вицеадмирал Пламен Манушев по време на официалното откриване на предизборната кампания.

Кандидатът за президент на най-голямата политическа сила в страната Цецка Цачева подчерта, че е време българската нация да бъде единна и това е нейната голяма цел.

„Дълги години чертахме граници помежду ни във времето на преход. Ние не поставяме разделителни линии. Който прави това остава в изолация. Затова гледайки силата на ГЕРБ, затова което всички заедно сме построили за всички български граждани, имам основанието да поискам доверието им, за да има единение в България“, каза Цачева. Тя изброи като приоритети свои приоритети като президент на Република България балансирана и активна външната политика и членството на страната в ЕС и НАТО. „България трябва да бъде фактор на сигурност и стабилност. Това означава да няма ескалация по нашите граници. Това означава във вътрешнополитически план да отстояваме стабилност, което е основата за позитивния образ на България,в региона, в Европа и в света“, заяви Цачева. Специални гости на форума бяха Жозеф Дол, лидер на групата на ЕНП в Европейския парламент, заместник-председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и председателят на жените в Европейската народна партия (ЕНП) Дорис Пак. Всички те бяха категорични, че кандидатите за президент и вицепрезидент на ПП ГЕРБ имат пълна подкрепа от Европейската народна партия и подчертаха, че благодарение на управлението на ГЕРБ България е един стабилен и предвидим партньор на европейката общност. „За България е важно да има отговорен, надежден и преди всичко проевропейски настроен президент. Това каза във видео поздрав към присъстващите Жозеф Дол.

„За първи път България ще има жена за президент, затова апелирам всички жени в България да се вдигнат и да я подкрепят, за да става България още по-силна“, каза Антонио Таяни.

„През последните 2 години България стана по-стабилна и се превърна в по-голям фактор на влияние в ЕС“, категорична бе Дорис Пак. „Ние разбихме и последната комунистическа крепост в България. ГЕРБ е първата партия в Европа, която постигна повече победи от възрастта си. И като всяка машина ГЕРБ има своя машинист в лицето на г-н Цветанов. Няма друг шанс за България, освен победа за ГЕРБ“, заяви в словото си конституционният съдия проф. Георги Марков. Той подчерта, че не може да се говори за срастване на властите в държавата.

„ГЕРБ прелива от толерантност и тази толерантност е най-много в сърцето на Бойко Борисов“, каза още Марков.