Постановката „Като трохи на прозореца“ на режисьора Малин Кръстев гостува в Перник – PernikToday.net

Младежкият театър „Николай Бинев“ гостува в Перник и още шест български града с една от най-новите пиеси в репертоара си – „Като трохи на прозореца.“

На 20 септември в 19 часа, зрителите могат да се насладят на новата пиеса в Драматичния театър „Боян Дановски“.

Режисьор на пиесата е Малин Кръстев, а в ролите влизат познатите на публиката актриси Станка Калчева, Силвия Лулчева и Рая Пеева. В състава са още Светослав Добрев, Петър Дочев и Севар Иванов.

Пиесата разказва историята на Евелин Мейра (Станка Калчева), чиято кариера и личен живот са разрушени. Решена да започне нов живот, тя се завръща обратно в Ню Йорк. На пътя ѝ обаче стоят много пречки, които се опитва да преодолее с помощта на приятелите си Тоби (Силвия Лулчева) и Джими (Светослав Добрев) и дъщеря си Поли (Рая Пеева).

Като режисьор Малин Кръстев има огромен успех през 2015 г. със спектакъла „Семеен албум“, който печели наградите „Икар“ за драматургичен текст на Малин Кръстев, награда „Аскеер“ и наградата на МТФ „Друмеви театрални празници. Нова българска драма“ за главна мъжка на Герасим Георгиев – Геро за ролята на Пони, както и наградата за музика на Калин Николов от МТФ „Друмеви театрални празници. Нова българска драма“.

Авторът на пиесата, Нийл Саймън, е един от най-популярните американски драматурзи. Носител е на наградата „Пулицър“ за „Изгубени в Йонкърс“ (1991), на три награди „Тони“ и три номинации за „Оскар“ за най-добър сценарий. Той е и единственият жив драматург, на чието име е кръстен театър през 1983 г. на Бродуей (Neil Simon Theatre, New York).