Под ръководството на Районната прокуратура – Перник се води досъдебно производство за незаконно държане на голямо количество акцизни стоки – PernikToday.net

Сн. ureport.bg

По искане на Районната прокуратура – Перник, вчера, 14.04.2018 г. съдът е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 30-годишен мъж за държане на акцизни стоки без бандерол.

Прокуратурата е привлякла Б.Й. в качеството на обвиняем за това, че на 09.03.2018 г. в местност между открития рудник „Бела вода“ и с. Богданов дол, в багажно отделение на управлявания от него лек автомобил държал 1 500 кутии цигари без български акцизен бандерол. В хода на досъдебното производство са претърсени автомобили, постройка в имот, както и обитавана от задържания къща в с. Ярджиловци.

Б.Й е осъждан за престъпление по чл. 234, ал.1. предл. 2-ро от НК, като въпреки настъпилата реабилитация, настоящото деяние е извършено повторно.

Към момента срещу Б.Й има още едно неприключено съдебно производство, по което той е подсъдим за незаконно държане на акцизни стоки без бандерол.