Петър Първанов: АБВ е извънпарламентарна партия, която ще бъде коректив на властта – PernikToday.net

Областният председател на ПП АБВ Перник-Петър Първанов и  Александрина Костадинова – общински съветник от партията и член на  Изпълнителния съвет на ПП АБВ участваха в Национално  разширено заседание на Изпълнителното бюро на партията в Плевен.

Още при  учредяването си , АБВ се заяви като алтернатива на задкулисието в политиката, алтернатива на лобизма и подмяната на легитимните, демократични механизми при вземане на политически и управленски решения. Затова дотук всички становища, които са взимани в партията, са били достояние на обществото, което правим и днес, каза областният председател на АБВ-Перник  Петър Първанов.

На разширеното заседание се начертаха каузи и бъдещи цели, които АБВ като водеща извънпарламентарна партия ще следва през следващите месеци, добави Александрина Костадинова.Тя информира още, че като опозиционна партия АБВ не е съгласна с опитите да се прокара решение да няма извънпарламентарен контрол, излъчван по обществената телевизия. Това е още един сигнал за непрозрачност при взимането на важни за държавата ни решения, подчерта Петър Първанов.

Ние ще продължаваме да работим за публичност във всички области и сектори, за обществен контрол и участие на гражданското общество в местни и национални каузи, заявиха намeренията си Петър Първанов и Александрина Костадинова. Според тях ръководството ще подкрепя изцяло местните инициативи. Пример за това е подписката в гр.Плевен за решението на КЕВР за повишаване на цената на парното.