Перничанка влезе в №17 и…..изненада! Вижте какво се случи – PernikToday.net

Снимката е илюстративна

Перничанка влезе в автобус №17 в адския пек днес следобед  и бе сюрпризирана. Натоварена с пазарски чанти, тя тъкмо си представяше как ще ври и кипи от жега докато стигне от центъра до Изток, но…. „седнах и усетих живителна хладинка. Не може да бъде! В пернишки автобус да има климатик! Въртях се неспокойно на седалката, докато дойде контрольорката и аз несигурно я попитах „Вече има климатик?!“. „Да!“, лаконично отвърна тя.“, разказва редовната пътничка по линията. „Браво! Браво! Чудесно“, не могла да сдържи похвалите си тя.

„Таман разправях на сестра си, че пернишките водачи на автобуси нищо не е в състояние да ги накара да пускат климатик в канската жега. И бях сюрпризирана много приятно“, допълва шокираната от добрата новина пасажерка. – Досега ни изцеждаха душиците като в аквариум, в който дори и течение не можеше да стане. Абсолютен мор беше.

За Перник климатиците в обществения транспорт са наистина е добра новина и то в дните, когато термометърът удря почти 40 градуса.

Не можахме да се свържем с представител на общинската управа, за да разберем имат ли пръст в доброто начинание, но каквото да се е случило, хладината в седемнайските показва грижа за перничани и заслужава похвала.

Все отнякъде трябва да се тръгне. А добрите малки неща са показател и за големите.