Перник сред 14-те областни дирекции, прикрили сигнали за тежки престъпления – PernikToday.net

сн. dnevnik.bg

Перник е сред 14 областни дирекции на полицията в страната,  прикривали сигнали за тежки престъпления. Това става ясно от съвместна проверка на ГДНП и „Инспектората“, пише frognews.bg, позовавайки се на свои източници в МВР.

Оказва се, че сигналите са подавани от граждани. Жалбите им, обаче не са придвижвани според  законоустановения ред. По тях не се е работило, нито пък е била уведомена прокуратурата, установила въпросната проверка. Предполага се, че по този начин ръководствата на въпросните структури са манипулирали статистиката, така че всичко в региона да изглежда „цветя и рози“. От няколко години МВР-шефовете отчитат спад на регистрираните престъпления.

Ето къде  точно са укривани данните за престъпленията: София-област, Стара Загора, Пазарджик, Ловеч, Велико Търново, Бургас, Варна, Видин, Монтана, Перник, Плевен, Силистра, Габрово и Търговище.

Абсурдното е, че от всички директори на прегрешили полицейски структури са поискали становища не само как да се справят с проблема, но и предложения за наказания. Твърди се, че най-засегнати ще бъдат началниците на районни управления. Припомняме ви, че те реално са на пряко подчинение на шефовете на ОДМВР-та и правят това, което те им кажат. На този етап скандалният доклад, за който Фрог нюз  единствен писа, се пази в пълна тайна./frognews.bg