Официално: Д-р Евгени Михайлов е шеф на ДКЦ-І ЕООД – PernikToday.net

д-р Евгени Михайлов

Д-р Евгени Михайлов официално е управител на Диагностично-кинсултативния център-І /ДКЦ/. Здравното заведение е общинско търговско дружество и негов принципал е Общинският съвет. Затова утвърждаването на шефа на ДКЦ стана с решение на местния законодателен орган.

Д-р Михайлов е единственият кандидат, явил се на обявения конкурс през февруари 2017 г. Формираната за това комисия, в която влизат четирима общински съветници и директорът на РЗИ, е одобрила кандидатурата му и представената програма за управление на дружеството за 3 години напред, колкото време той ще ръководи ДКЦ-І. Комисията е оценила концепцията на д-р Михайлов с 5.30. На събеседването оценката е 5.20, а сумарната оценка от представянето му е много добър 5.25.

До момента д-р Евгени Михайлов заемаше временно поста на управител на ДКЦ-І след освобождаването на д-р Георги Драганов.

Новият шеф ще трябва да се справи с големи задължения от над 650 000 лв., които във времето е натрупало лечебното заведение.

Като временен управител д-р Михайлов получи принципното съгласие на Общинския съвет да изтегли кредит от 350 000 лв., за да вдигне на крака закъсалото ДКЦ-І. Като обезпечение  ще послужи залог на вземане от постъпления по Договор с РЗОК – Перник в размер на 500 000 лв. за 2017 г., залог на вземания от други контрагенти на ДКЦ-І по преценка на банката, които залози ще бъдат вписани в ЦР по ЗОЗ, ипотека на сградата на II-ра поликлиника, с адрес: кв.“Христо Смирненски“ бл.№ 3.

Преди това обаче управителят трябва да намери банка, която да отпусне кредита. Заемът ще бъде одобрен с ново решение на ОбС.