Начало / Общество / От читателската поща: Данък куче в Перник – 50 лв., в София – 24..лв.

От читателската поща: Данък куче в Перник – 50 лв., в София – 24..лв.

malko-kuche

Нашата читателка Людмила ни е изпратила писмо с коментар за задълженията на собствениците на кучета. Както изглежда, тя е недоволна от отговорностите им и най-вече защото са свързани с финансови ангажименти. Данъкът за куче н София е 24 лв., а в Перник – 50 лв., възмутена е перничанката, която смята, че собствениците на четириноги са дискриминирани. По твърденията й доста може да се спори, що се отнася до разпоредбите и правилата, които трябва да се спазват. Вижте цялото писмо – публикуваме го без редакторска намеса:

Май много е зле общината ни, щом, за да се грижиш за кучето си, трябва да платиш данък по-скъп с 26 лв. от този в столицата. Аз за колата плащам 22 лв., а те искат за кученцето ми, което тежи около 1 кг, 50 лв. Безбожие и нахалство. А къде отиват тези пари? Какви привилегии имат собствениците, като дори не могат да влязат в магазин с любимеца си да напазаруват, говоря за минипородите, които не могат да бъдат оставени вързани пред магазина. За прегледи, ваксини, обезпаразитяване се бърка собственикът на кучето –  не ползва безплатно нищо.

В Швейцария кучетата влизат навсякъде със стопанина си. Тук, в България, стопаните на кучета са дискриминирани…понеже обичат животните и полагат грижи за тях.

Предишна Емилия роди втората си рожба (снимка)
Следваща Ваксината е най-добрата защита срещу грип

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *