От началото на годината започва принудително събиране на местните данъци и такси в Перник от некоректните длъжници – PernikToday.net

Община Перник напомня на всички граждани и фирми- собственици на недвижими имоти и превозни средства, които не са внесли доброволно задълженията си за данък недвижими имоти, такса битови отпадъци, данък превозни средства и патентен данък, да го направят до 31.12.2018 г.

След изтичане на годината на некоректните длъжници ще бъдат изготвени актове за установяване на задължения по декларация и в кратки срокове ще се пристъпи към принудително събиране на вземанията.

Всеки перничанин може да заплати дължимите суми на касите на Дирекция „Местни приходи и такси“, находяща се на ул. “Райко Даскалов“ № 4, както и на изнесените каси – Община Перник, пл.“Иван Рилски“ № 1,ет.1 , кметство „Изток“, ул. „Благой Гебрев № 15.

Задълженията могат да бъдат внесени и по банков път, на касите на Изипей и Български пощи, чрез интернет през портала на Община Перник и виртуален пост.