От вторник започва ремонтът на пътя за Перник през Владая. Минавайте през АМ „Люлин“ – PernikToday.net

сн. Дневник

От идния вторник, 26 септември, започва ремонтът на пътя София – Перник през прохода Владая. Ден по-рано ще тръгне ремонтът и на така наречената Източна тангента на София, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Това е участъкът от изхода от София към магистрала „Тракия“ до детелината на изхода към магистрала „Хемус“. Парите за тези ремонти, общо 100 милиона лева, бяха отпуснати от Министерския съвет извънредно на 7 септември тази година. Освен тези две отсечки с тях ще се финансира и укрепване на пътя от Варна за „Златни пясъци“.

Ремонтът на пътя за Перник ще започне във вторник от отсечката между „Черния кос“ и КПП „Владая“. Ще се работи и в двете платна в посока София. Движението ще бъде пренасочено двупосочно в платната за Перник.

Това е едно от най-натоварените трасета в България. За улеснение на трафика по време на строителните дейности, безопасното и безконфликтно пътуване, АПИ препоръчва на шофьорите да използват автомагистрала „Люлин“ и третокласния път Голямо Бучино – Мало Бучино – Суходол.

Магистрала „Люлин“ в участъка си след Перник се използва основно от транзитно преминаващи чуждестранни автомобили заради задръстените или напълно липсващи подходи към столицата.