Откриха още четири новосанирани блока в кв. Иван Пашов – PernikToday.net

Четири жилищни блока в пернишкия квартал Иван Пашов, санирани по  Националната програма за енергийна ефективност, бяха официално открити. „Щастливи сме, че жилищата ни станаха толкова красиви. Изцяло се промениха и сега кварталът ни грее. С новата изолация зимата ще бъде по-топла за нас“, споделиха жителите.  На тържеството в навечерието на Деня на града,  присъства кметът Вяра Церовска,  зам.-кметът Владислав Караилиев  и секретарят на Общината и секретарят на Общината Радослава Манова, представителите на фирмите-изпълнители и граждани.

„Благодаря на фирмите, които направиха възможно завършването на тези блокове . Благодаря на хората, които се довериха, че това е възможно да се случи в Перник,  за да бъде градът ни по-нов, по-различен и по-красив. Да имаме този резултат, който имаме днес“, каза кметът Вяра Церовска и допълни, че се надява придобивката да бъде в полза на всички граждани.

„Догодина в този квартал ще изградим  и нова детска площадка за малките перничани. Много неща се случиха и още много ще реализираме, защото зная, че заедно ще успеем да променим нашия Перник“, посочи още кметът.

Пред приключване е работата по още пет блока в квартала, което изцяло ще промени Пашов. За първи път се инвестира толкова голяма сума пари за подобряване на жилищната инфраструктура в квартала.