Обявяват конкурс за шеф на Профилакториума в Перник – PernikToday.net

Обявяват конкурс за шеф на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация – Профилакториум в Перник. Решение за това ще вземе Общинският съвет на извънредна сесия на 15 март. Местният законодателен орган е принципал на лечебното заведение, което е общинско търговско дружество.

Досегашният управител д-р Йорданка Александрова напусна управленския пост в Профилакториума, за да стане шеф на здравната каса в Перник. Овакантеното място временно зае специалистът по ортопедия и травматология д-р Венцислав Чунов.

Съгласно изискванията, кандидатите за шефското място трябва да притежават образователно-квалификационна степен магистър по медицина и съответно дентална медицина и квалификация по здравен мениджмънт или да бъдат със степен магистър по икономика и управление. Трябва да имат най-малко 5 г. трудов стаж като лекари с придобита специалност.

Темите за събеседването кандидатите ще научат при подаването на документите.

Конкурсът ще се проведе на три етапа – проверка за съответствието на документите, представяне на програма за развитието на СБПЛР за 3-годишен период и събеседване.

Кандидатите за шефския пост ще бъдат оценявани от 5-членна комисия, като единият от членовете й ще бъде директорът на РЗИ.

С одобрения кандидат ще бъде сключен договор за 3-годишен период.