Община Перник е водещ партньор по проект със сръбския град Лесковац – PernikToday.net

Община Перник ще бъде водещ партньор по проекта „The  Magic of Synergies-project background analysis”, който ще се реализира съвместно със сръбския град Лесковац, местното туристическо дружество и Център за развитие. Това стана ясно по време на втората работна среща, която се проведе при кмета на Община Лесковац Горан Цветанович. В нея взеха участие зам.-кметът Денислав Захариев  и Иван Искренов – началник отдел „Подготовка и управление на проекти“  в Община Перник.

Идеята е в рамките на допустимите средства да се разработи мека мярка, която да създаде необходимата нормативна база и условия за фестивала  на сръбската скара – Рощилиада и Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“., както и да се анализират туристическите възможности и от двете страни на границата.

„Проектът високо се оценява от ръководствата на двете общини. Идеята е да се превърне в трайна тенденция, както и да се реализира устойчивост на две значими културни събития между двата народа”, сподели зам.-кметът Денислав Захариев.