Областният управител на Перник Ирена Соколова организира коледна среща с представители на местния бизнес | PernikToday.net

Ирена Соколова организира среща с представители на местния бизнес в подкрепа на казаното веднага след встъпването и в мандата, че един от основните приоритети за нея ще бъде създаването на добра инвестиционна среда и подкрепа към бизнеса в региона .

Гост на събитието бе народния представител от пария ГЕРБ д-р Вяра Церовска. Форумът беше уважен и от кметовете на всички общини от областта. Сред тях бе и градоначалникът на Община Перник инж. Иван Иванов.

„Благодаря, че уважихте поканата и откликнахте на желанието ми да работим заедно и обединени за устойчива и стабилна бизнес среда. Убедена съм, че именно с общите усилия на държавната и местната власт ще постигнем добри резултати и за разширяването и развиването на нови производства, и за създаването на нови работни места. Това е първата ни среща с участието на толкова много предприемачи, производители, представители на банковия сектор и инвестиционния капитал и с нея слагаме началото на открития и регулярен диалог по между ни. Имаме идеи, предлагаме възможности и желанието е налице у всички ни, така че да направим Област Перник примамливо място за инвестиране и развиване на бизнес. ” заяви Ирена Соколова. Тя благодари на местните предприемачи за всички жестове, които са направили за Перник, на екипа на Областна администрация и на учениците и учителите от Професионална гимназия по облекло и туризъм за организирането на празничната среща.

Поздравления към присъстващите отправиха народният представител Вяра Церовска, кметовете на Перник и Радомир.

Думи на задоволство от срещата, идеи и препоръки към бъдещите отношения на сътрудничество заявиха председателят на КРИБ Перник Георги Милев и административният директор на СУП България Димитрина Лазова.

След края на официалната част представителите на десетки местни фирми имаха възможност да изпият по чаша вино, да разговарят за възможностите, които имат, но и за проблемите с които се срещат и взаимно да си пожелаят по-успешна 2015-та година.