Начало / Култура и образование / „Нови хоризонти” забавлява децата на Перник с творчество

„Нови хоризонти” забавлява децата на Перник с творчество

img_1936

Творческа акция завладя пространството пред Двореца на културата в Перник. В нея се включиха и малки, и големи с рисуване и оцветяване на различни картинки. Забавната инициатива бе организирана от народно читалище „Нови хоризонти”.

Малчуганите с голям интерес слушаха съветите на художничката Светлана Панайотова, която им показваше тънкостите в изобразителното изкуство.

img_1941

Освен, че рисуваха те се и забавляваха с разнообразни игри.

„Идеята и мисията на тази творческа акция е да привлечем повече дечица, които имат талант, в школите по изобразително изкуство към читалището”, сподели Светлана Панайотова, която е един от ръководителите. Неин колега е Вергиня Василава, която е също художничка и много добре работи с децата , защото и тя самата има малко дете.

„Винаги сме били съпричастни към интересите на нашите възпитаници и искаме да им покажем красотата на изобразителното изкуството”, посочи Панайотова.

img_1939

Учредителите на читалище „Нови хоризонти – 2009” му разгръщат инициативата за създаване на нова културно-информационна организация, съзнавайки, че новото време изисква качествено ново отношение към потребностите на хората. Мисията на “Нови хоризонти” е да се направи читалище от нов тип, в което да се разгърнат креативността и иновациите. Във времето на информационното общество, когато вълната на новите технологии е всеобхватна, целта му е да предоставя услуги, основани на виртуалната библиотека, на електронните информационни зали в отговор на интерактивните интереси на младите хора, на представителите на изкуството и културата, на бизнеса, на хората на науката и на всички, които ценят духовността.

img_1937img_1938

Предишна Складове, фургони и гора горяха в Перник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *