Новият шеф на полицията в Перник Димитър Попов: Ще бъда на разположение по всяко време и всеки един от вас може да ме търси – PernikToday.net

„Ще бъда на разположение по всяко време и всеки един от вас може да ме търси и да дискутираме всичко, свързано с работата по предотвратяване и разкриване на престъпления и всякакви други теми“. Това обяви новият директор на ОД МВР в Перник, старши комисар Димитър Попов, обръщайки се към състава на областната дирекция. Той бе назначен на ръководния пост със  заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и днес бе представен пред състава на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Димитър Попов е роден на 19 октомври 1971 г. в гр. Долни Дъбник, област Плевен. В системата на МВР е назначен през 1992 г. във Второ РУ при ОДМВР – Плевен  – „Охранителна полиция“. През 2001 год. е преназначен в столицата към СОД на МВР. През 2005 година постъпва в „Криминална полиция“ на Второ РУ – СДВР.  Пет години по-късно, през 2010-та е преназначен на длъжност началник група „Криминална полиция“ при СДВР. От началото на 2017 г. до момента е началник сектор „Криминална полиция“ при Трето РУ – СДВР.

При представянето му главен комисар Маринов подчерта, че Димитър Попов е изключително подготвен и консенсусен, който ще работи за ограничаване на престъпността в региона и в полза на гражданите на Пернишка област, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР.