Младежите от АБВ и Гергьовден връчиха на Ивайло Калфин 15 приоритета на 5-тия президент – PernikToday.net

На 1-ви ноември – Деня на будителите, по време на младежка среща под наслов “Твоят глас решава! Събуди се!” националните ръководства на АБВ-Младежи и младежката организация на Движение Гергьовден връчиха на Ивайло Калфин приоритети, изготвените на работната среща в сърцето на най-стария жив град в Европа – Пловдив.

Приоритетите са изготвени в 5 водещи сфери – външна политика, демографска политика, социално-икономическа политика, дръжавна политика и младежка политика. Основен акцент в тях е стимулирането на раждаемостта, съхранението на българското самосъзнание и изграждането на мостове между образованието и бизнеса.

„Винаги съм насърчавал развитието на младите във всички сектори. Ние сме в един свят, в който има универсалност. Трудно е на тези, които мислят по-сложно. Трудно е на тези, които излизат извън форматираната кутийка. Трудно е на тези, които задават въпроси. Въпреки трудностите, моят призив към всички вас е да се бунтувате и да не приемате за даденост нещата, които ви дразнят. Вие сте хората и на настоящето, и на бъдещето и колкото по-бързо поемете лостовете на властта в държавата, толкова по-добре“, заяви Ивайло Калфин.

В изказването си той подчерта, че в Европа днес има поколение, което живее по-зле от родителите си и призова младите хора да бъдат допуснати в пресичането на тези процеси. „Надявам се всички да станете будители, защото е време да се събудим. Не е важно да гледаме само проблемите, важно е да се вижда хубавото и да искате то да е повече. И най-важно е държавата да допусне младите хора да се развиват“, категоричен беше Калфин като акцентира върху липсата на политика за младите хора. „Ние нямаме политика за младите хора. Нито образованието. Нито средата. Нито възможността да се опитват да създадат нещо ново и да бъдат предприемчиви. Това трябва да бъде променено и президентът е този, който може да внесе тази промяна, поставяйки като приоритет политиките за младите хора“, каза също Калфин.

„Ивайло Калфин, без съмнение, е най-подготвен сред кандидатите за президент за този висок държавен пост. Работил е дълго време в президентската администрация, познава работата в нея и би могъл да я ръководи подобаващо, за да не ни е срам.“, заяви председателят на Младежкара организация на Движение Гергьовден Даниел Парушев и допълни, че „Калфин е безспорен професионалист и държавник, който може да заема твърда позиция и да я отстоява, но и да намира компромиса. Калфин е единственият доказано знаещ и можещ кандидат, който не разчита да бъде “назначен” или да се учи, заемайки пост в институциите и от посещенията му в нашата област се убедихме, че младите, мислещи и можещи млади хора застават зад него и ще го подкрепят на вота в неделя.“

„Във времена на предизвикателства, са ни нужни будители. Днес почитаме тези, които са ни накарали да се замислим. Не само за националната си идентичност и за запазването на българския род. А за страната, в която искаме да продължим да живеем – нашата родина България. Ежедневно убеждаваме нашите връстници, че на България й трябва президент, не придатък, не назначена пионка. И ние предлагаме точно такъв кандидат. Президентският избор е важен не само за България, а за всеки, който гласува. Важен е, защото е част от неговото лице, а ние бихме искали Калфин да бъде част от нашето лице. Той може да докаже, че политиката има смисъл, има амбицията, но и волята и способността да промени президентската институция.“, заяви Любомира Ганчева, председател на НС на АБВ-Младежи.

В срещата се включиха още Драгомир Стефанов – национален лидер на Движение Гергьовден и народните представители от коалиция АБВ Мариана Тодорова и Светослав Белемезов, Нина Найденова- член на НС на ПП АБВ и Явор давидков – заместник-председател на НС на АБВ-Младежи.

Зададоха се десетки въпроси на тема здравеопазване, независимост на медии, специфичен подход към групата на NEETs и нов морал в политиката.

„Президентът трябва да е двигател на положителни промени за България, да създаде средата, в която да се изработят по-дългосрочни политики, които да донесат и решения на проблемите. Много разчитам на вас, младите хора, да задавате искрата за тези промени“, заяви Калфин в края на дискусията и благодари за поканата и връчените приоритети.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ