Миньор победи Левски на собствен терен в инфарктен мач – PernikToday.net

сн. sportal.bg

Волейболистите на „Миньор” Перник записаха драматична победа над „Левски” София с 3:2 (20:25, 26:24, 25:20, 21:25, 15:10) в двубой от шестия кръг на Суперлигата.

Двата отбора стартираха равностойно в първата част. Това продължи до средата, когато „сините“ взеха инициативата и успяха да се откъснат от опонентите си. Впоследствие момчетата от „Миньор” се опитаха да наваксат в играта. Така мачът стана динамичен и двата отбора се бореха точка за точка.

Вторият гейм протече по същия сценарий – играта отново бе точка за точка, но на няколко пъти нашите момчета  повеждаха. Битката бе доста оспорвана до последно, но в крайна сметка „Миньор” изравни резултата.

Третата част тръгна силно за волейболистите на Петьо Драгиев, като доминацията им продължи през цялото време. Синият тим съумяваше да намали пасива си, но не можа да преодолее разликата и пернишкият отбор излезе напред с 2:1.

Четвъртият гейм отново бе равностоен в началото – двата тима се догонваха до първото техническо прекъсване. После обаче, левскарите набраха инерция и си осигуриха спокойствие. Гостите спечелиха частта, вкарвайки мача в тайбрек. Ситуацията на терена се нагорещи, стана инфарктно – борбата бе за всяка точка, като миньорци взеха предимство, показвайки по-голяма психическа устойчивост и майсторство и се поздравиха с крайната победа 3:2. Това е втора поредна победа на пернишките волейболисти над именитите съперници.

Зрелищният волейболен мач днес бе наблюдаван от президента  Георги Първанов /2002-2012 г./, президента на ВК ”Миньор” Петър Първанов, председателя на ОбС-Перник-Иво Савов и зам.кмета Денислав Захариев. Близо 1000 фенове на волейбола се наслаждаваха на техничната и майсторска игра от страна на двата отбора.”Спортна зала „Борис Гюдеров” скоро не е била толкова пълна и се радвам на подкрепата, която перничани дадоха на нашите момчета”, сподели президентът на ВК ”Миньор” Петър Първанов. Той е убеден, че активната агитка също е допринесла за победата на пернишките волейболисти.