неделя , 12 март 2017 г.
Начало / Бизнес / Милан Миланов: Увеселителните люлки на моста на „Перник Мези” застрашиха живота на перничани с вибрации и трептения

Милан Миланов: Увеселителните люлки на моста на „Перник Мези” застрашиха живота на перничани с вибрации и трептения

Pernik Mezi

Защо застрашихте живота на перничани като позволихте да бъдат монтирани увеселителни люлки и въртележки на моста на площада в Перник – този въпрос зададе на кмета Вяра Церовска съветникът от Патриотичната коалиция Милан Миланов, който подчерта, че това се случва за първи път в града. Питането му, което идва 10 дни след края на фестивала на Балканската скара, се базира на законите на физиката. По думите на Миланов увеселителните съоръжения са образували вибрации, които в определен момент са могли да срутят моста. Той иска да знае и какви средства са постъпили в общинския бюджет от „Перник Мези”.

Нито съм физик, нито съм специалист, но в екипа Ви има инженери и архитекти, които много добре би трябвало да познават въпросите за конструкцията и за опасността, която биха предизвикали подобни сътресения на моста, допълни Миланов. Защо за първи път откакто в Перник се провеждат подобни събития, се наложи на моста да се монтират увеселителни съоръжения, попита той.

Милан Миланов
Милан Миланов

Кметът Вяра Церовска отговори частично на питането на съветника, като обясни, че по никакъв начин не е бил застрашен животът на гражданите. За твърдението си тя се мотивира с думите, че управата разполага с писмо от строителя на Дунав-мост и обеща, че на следващото заседание на ОбС ще му предостави точен писмен отговор.

Миланов обаче не мирясваше: „Сигурно  този строител може да промени законите на физиката. Аз пък ще Ви дам примери от физиката и ще Ви цитирам учебници по физика. Ето тук, влиза зам.-кметът Караилиев, който добре е запознат с тези вибрации и трептения, които могат да се случат с конструкциите, заяви съветникът и  каза, че би дал на кмета да прочете законите на физиката.

Доколкото ми е известно, от 20 години сте общинар, не сте физик, отвърна му Церовска. Намеси се и председателят на ОбС Иво Савов, който вметна, че не вижда смисъл в залата да се спори за законите на физиката. В тон с научната полемика се дочу се и реплика от един от зам.-кметовете, който цитира третия закон на Нютон, че на всяко действие следва равно по сила противодействие.

Специфичният спор приключи с думите на Иво Савов: „Сега кой вибрирал, кой трептял, това са такива въпроси, които…… Имате ли други въпроси колеги?!”. Миланов обаче си бе казал приказката.

Следваща Ерик Рангелов: ОбС си взе столичен адвокат по делото за такса смет, чиято съпруга е в тричленката на ВАС по същото дело

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *