Любовна поща и превенция за СПИН за деня на влюбените в Перник – PernikToday.net

На 14-ти февруари младежите от БЧК инициират кампания за превенция на ХИВ/СПИН по повод Деня на влюбените. И тази година доброволците от организацията са подготвили атрактивни информационни материали и забавни игри, за да привлекат вниманието на обществото към важните теми. Инициативата ще се състои в клуб „Темелко Ненков”, в ГПЧЕ ”Симеон Радев”, в СУРИЧЕ ”Д-р Петър Берон” и в центъра на град Перник. По повод каманията се проведе и обучение по темата ”Превенция на ХИВ/СПИН”, което се състоя предния ден в Центъра за самотни възрастни хора. Обучители са Габриела Божичкова и Яна Лозанова.

В ГПЧЕ „Симеон Радев” има поставена специална кутия, в която учениците могат да пращат валентинки до съучениците си, които ще им бъдат дадени на 14-ти февруари.  В същия ден доброволци на Български младежки червен кръст – Перник ще посрещнат съучениците си с подходящ, за да може всеки да се почувства обичан. Младежите ща аполучат и информационни брошури за превенцията на ХИВ/СПИН. В края на деня във видеозалата на на училището ще се проведе лекция на същата тема.

В СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” ще се играе играта ”Линия на риска” и отново ще се раздават информационни брошури за превенция на ХИВ/СПИН, както и балони във формата на сърце.

В центъра на Перник на голямо табло, на което ще се чете надписът „За мен любовта е…”, минувачите ще напишат какво значи любовта за тях, като всеки, който се включи, ще получи презерватив, информационна брошура и балон. Ще има също и „Любовна поща”, като минувачите ще си взимат „валентинка” от непознат и ще пишат „валентинка” за непознат. Ако времето позволява, тази ”Любовна поща” ще бъде подвижна – един от доброволците ще я придвижва с колело или с ролери.