Комисията по транспорта вика превозваческите фирми да обяснят защо  вдигнаха цената на билета в Перник – PernikToday.net

сн. БНР

Постоянната комисия по транспорта към Общинския съвет в Перник вика превозваческите фирми от градския транспорт да се аргументират защо са вдигнали цената на билета. Пред съветниците те ще се обосноват и търпят ли загуби и какви. От 10 април перничани плащат по 1 лев по градските автолинии вместо досегашните 0.80 лв.

Липсата на актуализирана транспортна схема е причината ОбС да няма механизъм за  регулиране цената на билетите, твърди Ралица Андреева от БСП. И допълни, че от 2 години левицата настоява кметът да внесе в местния законодателен орган нова транспортна схема, но това така и не става.

Има ли картел при превозвачите, не спря атаката Андреева. Как така няколко превозвачески фирми изведнъж се събудиха с една и съща идея да вдигнат цената на билета? Кога ще имаме актуализирана транспортна схема? Ще вземете ли отношение и ще защитите ли правото на перничани да получават качествена услуга срещу цената, която плащат за билета? – тези въпроси бяха отправени към кмета, но отговори ще бъдат дадени на следващото заседание на ОбС.

Активността на съветниците от левицата подразни Незабравка Андреева от дясната група „Демократи и реформатори за Перник“, която скочи и попита: „На пресконференция на БСП ли се намираме?“. Правомощията ни като общински съветници ни дават възможност чрез нас хората да получат отговори на проблеми, които ги интересуват и за които съветниците мълчат, отговори кротко Ралица Андреева