Кметът на Ковачевци вечеря с външния министър на Сърбия Ивица Дачич и с Лепа Брена – PernikToday.net

Кметът на община Ковачевци Васил Станимиров отново посети град Ягодина и присъства на тържествата по повод рождението на Св. Йоан Кръстител. Визитата бе по покана на сръбския народен представител и председател на Скупщината на град Ягодина Драган Маркович Палма.

Кулминацията на тържествата бе 21-вият Международен шампионат по кикбокс между „Палмови тигри“ и Турция, на който присъстваха заместник министър – председателят и външен министър на Сърбия Ивица Дачич, народни представители от партия „Единствена Сърбия“, посланиците на Китай, Турция, Египет, Палестина, Катар, Македония, секретарите на посолствата на Румъния и на Гвинея.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на община Ковачевци Васил Станимиров и председателят на Общинския съвет Венцислав Тодоров.

След мача, състоял се в спортната зала на Ягодина, на който „Палмови тигри“ победиха Турция с 6:1, пя легендата на сръбската музикална сцена Лепа Брена.

Тържествата завършиха с официална вечеря за гостите в ресторант „Тигър“, на която сръбският външен министър Ивица Дачич изпя заедно с Лепа Брена известната сръбска балада „Йорговани“.

Васил Станимиров подари икона на Св. Йоан Кръстител на домакина Драган Маркович Палма, с пожелание: „Свети Йоан Кръстител да бди над нас, а ние да пазим християнството!“.