Кметът Вяра Церовска с поздрав за 20-годишнината на ОУ “Св. Константин Кирил Философ“ – PernikToday.net

20-годишен юбилей чества днес ОУ „Св. Константин Кирил Философ“. Юбилеят на учебното заведение беше отбелязан с богата програма в Двореца на културата.

Всички учители, ученици и родители бяха поздравени от кмета на Община Перник Вяра Церовска.

„За мен е чест да ви поздравя с празника на училището и да ви пожелая много здраве, успехи както в личен, така и в професионален план. Позволете ми да използвам този прекрасен повод, за да изразя своята благодарност към всички педагози, които са част от екипа на училището.

Уважаеми учители, уверена съм, че и занапред ще учите и вдъхновявате младите хора да бъдат мислещи, креативни и иновативни личности, способни да правят своя избор и да бъдат полезни на обществото.

Скъпи ученици, пожелавам ви здраве, да вървите по пътя на вашето израстване с увереност, упоритост и оптимизъм в овладяването на нови знания и възпитанието в духа на националните традиции и морални ценности. Горда съм, че сте продължители на българските традиции, запазили се през вековете“, каза в приветствието си кметът Вяра Церовска.

На празника присъства и зам.-кметът Севделина Ковачева, директори на училища и родители.

Учениците бяха приветствани и от директора на учебното заведение Станислав Харизанов. Той сподели за успехите, които има училището в областта на спорта, културните дейности, изобразително изкуство и литературата, както за успешното реализиране на европейски проекти.