петък , 10 март 2017 г.
Начало / Извън Перник / Като във филм: Мним шеф на полицията завлече с 90 евро учителка по английски в Перник

Като във филм: Мним шеф на полицията завлече с 90 евро учителка по английски в Перник

сн. press.tv
сн. press.tv

Мним шеф на полицията в Перник завлече с 90 евро учителка по англйски език. Измамната постановка се разиграва като по филмов сценарий. Мъж се обажда на директорка на училище, представя се за заместник началник на полицията в града и заявява, че има нужда от преводач на английски. Шефът-менте обяснил, че има задържан чужденец и помолил за съдействие.

Лековерната директорка се съгласила и веднага намерила колежка, която да свърши работата. Осъществена е и връзка между несъществуващия началник на полицията и учителката по английски. При разговора между двамата обаче, жената била помолена да преведе 90 евро, за да може задържаният да бъде освободен и след това мнимият полицай да й възстанови сумата и да плати хонорара й. Така и станало, но след превода преподавателката започва да получава цинични съобщения и разбира, че е станала жертва на престъпление.

Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Това е втори случай на подобна измама за последният месец в община Перник. От полицията апелират към директорите на училища и преподавателите да не се доверяват на хора, обадили се случайно по телефона и в никакъв случай да не дават или превеждат парични средства. Незабавно да се подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото Районно управление на полицията.

Предишна Церовска иска съвет от МОН за санирането на пет училища
Следваща Горя къща в кв. Изток, предполага се умисъл

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *