Калин Терзийски се пропил заради д-р Огнянова от „Откраднат живот” – PernikToday.net

Актрисата, стояща зад образа на д-р Огнянова от „Откраднат живот“, е жената, провокирала проблемите на писателя Калин Терзийски с алкохола. Двамата преживели огнен романс, от който доскоро непознатата на аудиторията актриса Диана Димитрова си тръгнала внезапно, а интелектуалецът дори опитал да посегне на живота си от мъка.

„Любовта ми към нея щеше да ме убие. Влюбих се в нея. Имахме силна връзка, но болката от раздялата продължи една година, в която бях наистина като умрял“, признава Терзийски. Двамата с новата звезда на БГ екрана се обичали безумно преди няколко години, но актрисата го напуснала. Близките му обвинявали точно нея, че след раздялата им започнал да пие безконтролно и не виждал смисъл повече да живее. От тъгата му обаче произлезли два романа, вдъхновени от фаталната д-р Огнянова. Първата книга, която Калин ѝ посветил, била „Любовта на един 45-годишен мъж“, а втората – „Разкажи ми“. В нея героите – по-възрастен писател и млада писателка, били прототипи на тях двамата.

Подобно на участието си в „Откраднат живот“, Диана и в реалния си бит имала две професии – на актриса и художник, при това с няколко самостоятелни изложби зад гърба си. Дошла в София, за да учи актьорския занаят, а преди това живеела в Добрич, където е и родена. Израснала в бедно семейство, а през 90-те години се случвало често родителите ѝ да нямат дори пари за хляб. Завършила НАТФИЗ през 2015 г. и се появила в най-хитовия сериал у нас още в първия му сезон, където играела медицинска сестра и любовница на доц. Захариев.

Тогава обаче била руса. Задържала се в продукцията само за няколко епизода, а сценаристите решили да я поканят отново, но този път за главна роля. Бившият й любим Калин подкрепял участието ѝ в докторската сага и следял развитието ѝ на екрана ежедневно. Не ревнувал от твърде еротичните ѝ сцени с Юлиан Вергов, който играе шефът на болницата в сериала. За Терзийски фаталните актриси Диана и Елен Колева били в миналото и сега в живота му не съществувала друга жена освен тази, с която живеел – Ивана./retro.bg