неделя , 12 март 2017 г.
Начало / Спорт / Истински празник на баскетбола в Перник, срещнаха Тити Папазов с бурни овации

Истински празник на баскетбола в Перник, срещнаха Тити Папазов с бурни овации

Praznik na basketbola - 16.10.2016

Празник на баскетбола, посветен на Деня на града, се проведе в спортната зала „Борис Гюдеров” в Перник. В него взеха участие баскетболни клубове и млади спортисти от училищата в общината. Най-интересната част от празника несъмнено беше специалният гост – Тити Папазов. Баскетболната легенда беше посрещната с бурни аплодисменти.

Praznik na basketbola - 16.10.2016

На въпроса има ли шансове Перник да си върне славата в баскетбола, той отговори: ”Това е задължително, по простата причина, че Перник беше един от най-сериозните баскетболни центрове, особено в женския баскетбол“.

Praznik na basketbola - 16.10.2016
Тити Папазов поздрави организаторите на празника и специално Община Перник за съдействието, което оказва на баскетбола в града. Инвестицията в спорта се възвръща многократно, заяви той и подчерта, че ангажирането на децата в спортните зали е гаранция за здравето им и възпитава у тях воля и амбиция да се преодоляват трудностите.

Спортният празник премина в две части. Първата бе турнирна, а втората -демонстрационна. В турнирната част взеха  участие по три отбора при момичетата и момчетата. Тимовете при момчетата бяха „Миньор 2015”, който бе съорганизатор на проявата, съвместно с Община Перник; БК „Шампион 2014” и  гостите от „Велбъжд”-Кюстендил. При момичетата имаше също три отбора: БК „Миньор 2015”, баскетболна школа „Миньор” и гостуващият Марек” от Дупница.

/отляво надясно/ Легендите в баскетбола Пенка Методиева, Лили Дудева и Даниела Кирилова
/отляво надясно/ Легендите в баскетбола Пенка Методиева, Лили Дудева и Даниела Кирилова

Скъпи гости на събитието бяха ветераните на баскетбола в Перник, заслужилите майстори на спорта Пенка Методиева и Евладия Славчева, майсторите на спорта Даниела Кирилова, Лили Дудева и Данаил Гълъбов. Всички те продължават да живеят с баскетбола, превърнал се в кауза за тях. Спортистите-ветерани са безценни с опита и познанията, които имат и вдъхновението, което носят в сърцата си.

На празника присъстваха и старши треньорът на баскетболния отбор „Левски София” Мануил Марков, както и двамата състезатели от тима Крум Дойчинов и Ангел Пейчинов.
Praznik na basketbola - 16.10.2016 - Desi Stoyova

Организаторите бяха подготвили купи, грамоти и торти за всички участващи отбори в турнира. Гостите от Дупница и Кюстендил поздравиха Община Перник и баскетболен клуб „Миньор 2015” за прекрасната организация и обещаха да дойдат пак на празника ако той се превърне в традиция.

Praznik na basketbola - 16.10.2016

 

Предишна Община Перник победи отбора на звездите
Следваща Мама ураган избухна! Галена показа заформено коремче на участие (СНИМКА)

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *