Ирена Соколова и Богомил Грозев специални гости на церемонията по връчване на дипломите в ПГТС „Арх. Йордан Миланов” – PernikToday.net

Абитуриентите от ПГТС „Арх. Йордан Миланов” получиха дипломите си за завършено средно образование на стилна церемония в двора на учебното заведение. Дванадесетокласниците и целият преподавателски състав бяха облечени в тоги и шапки.

Зрелостниците бяха поздравени от областния управител Ирена Соколова и специалните гости на събитието – Богомил Грозев – едно от емблематичните лица на „Нова телевизия”, и Димитър Живков – член на УС на Камарата на строителите в България и собственик на фирма от бранша.

В своето приветствие директорът на гимназията Цветелина Миленова акцентира върху това, че завършващите, макар и напускащи прага на родното училище, са силно свързани с него и всеки един ученик е гордост за своите преподаватели: „Благодаря на г-жа Соколова, която прие присърце добрата идея и оказа пълно съдействие и подкрепа днес да връчим дипломите на нашите ученици по този тържествен, стойностен и запомнящ се начин. Това се случва за първи път в Перник. Уверена съм, че този дългоочакван момент ще се превърне в традиция и емоцията ще бъде изпитана от следващите ни випускници“.

Водещият Богомил Грозев се обърна към абитуриентите с мисъл на един от най-успешните актьори, кечист и инфлуенсър Дуейн Джонсън – Скалата, изречена тези дни по повод получена награда от МТВ: „Много е приятно да си значим, но е много по-значимо да бъдеш приятен. Никога не се отказвайте от своите цели и мечти, а с упорство и упоритост ги преследвайте и вървете напред. Във ваше лице виждам будни млади хора, за които голямата игра тепърва започва. Сега няма да го разберете, но и се отдайте. С вас ми е хубаво и аз дойдох заради вас.“

Журналистът даде пример със себе си, че макар че е завършил инженерно образование, неговото призвание и любов са надделяли и той се е отдал на журналистиката.

Специално обръщение към поемащите по пътя на живота, към техните преподаватели и родители отправи и областният управител:

„Ще правите много избори в своя живот, които няма да са лесни със сигурност, но точно те ще ви доведат до успеха. Винаги ще имате и лесен начин, и кратък път, но през трудния начин за постигане на целите, с детайлите, с подготовката, докато търсите причините, с осъзнаването на взаимовръзките ще научите важни неща, ще натрупате опит и едноврменно с това ще осъзнаете отговорността си на зрели хора. Много скоро след това ще усетите истинското удовлетворение, че сте овладели ума си и можете само с мислене и умен план да постигате завиден успех. Само това ще Ви донесе удовлетворението от постигнат добър резултат, защото ще е постигнат с труд, с осъзнаване и личен принос. Не искам да ви е трудно, но никой, никога, не е обещавал, че ще ни е лесно. Когато разберете, че полагането на труд за всичко е неотменна истина, тогава чак ще ви стане лесно.

Ще се срещате и с лицето на неуспеха, но това не е провал, а временно затруднение и нека не ви отказва, защото сте млади и имате време и път пред себе си да започвате с нови планове още много пъти.“.

Пред родители и близки, гостите връчиха дипломите на дванадесетокласниците, след което Випуск 2019 на ПГТС „Арх. Йордан Миланов” хвърли ритуално шапките си.

През учебната 2018/2019 г. седемдесет и трима ученици завършват средното си образование в гимназията по специалностите: „Компютърна графика”, „Интериорен дизайн”, „Строителство и архитектура”, „Парково строителство и озеленяване” и „Електрическа инсталация”. Шестима са отличниците на випуска.