Изключително силно представяне на малките гимнастички от СКХГ „Виктория“ -Перник на международния турнир в Нови Сад – PernikToday.net

Със златни, сребърни и бронзови медали се завърнаха малките гимнастички от спортен клуб по художествена гимнастика /СКХГ/ „Виктория“ от международния турнир по художествена гимнастика в Нови Сад – Сърбия.

При индивидуалните съчетания първото място и златен медал грабна новото попълнение на ”Виктория” Ивая Емилова. На второто място стъпиха Екатерина Георгиева, Лора Иванова и Сияна Борисова, които се окичиха със сребърни медали. Никол Ангелова се класира на седма позиция, а Беатрис Петрова – на десета. Това също е голямо постигжение при оспорваната и много силна конкуренция от 450 участника в международното състезание.

При ансамбловите съчетания с топка и бухалки в Нови Сад момичетата от ”ансамбъл 2007” заеха II-ро място, ”ансамбъл 2008”- III-то място и  „ансамбъл 2010” – V-то място.

„Доволни сме от свършената работа!” – това написаха треньорите от СКХГ ”Виктория” Виктория Велинова и Албена Паунова във фейсбук след приключване на състезанието в Сърбия.

„Гордеем се с постигнатото от треньорките и от децата ни“, пък не скриха радостта си родители на малките грации от Перник. Чувството е изключително, когато произнесат името на клуб „Виктория”-България за челните места.

При такава голяма конкуренция и такъв тежък дневен състезателен режим златните пернишки грации се наложиха над силни състезателки от Русия, Румъния, Турция, Сърбия, Босна и Херцеговина. На международния форум златните момичета от Перник показаха висока класа и сложни съчетания за възрастта си. За това говорят и медалите, които са оценка и за професионализма на треньорите Виктория Велинова и Албена Паунова, за неуморния труд на децата и  класата им в художствената гимнастика на България.