неделя , 12 март 2017 г.
Начало / Култура и образование / Известният творец Петър Георгиев – Рей се завръща в Перник

Известният творец Петър Георгиев – Рей се завръща в Перник

%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80

Училищe Европа в Перник организира атрактивна среща с писателя, художника и актьора Петър Георгиев – Рей. Тя ще бъде на 26 октомври, с начален час 17.30 в сградата на „Училища Европа” – зад Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски”в Перник.
Петър Георгиев – Рей е перничанин. Той е един от търсените творци в Канада и Америка. Роден е на 11 февруари 1963 година, първите четири години живее в селска къща в село Боснек, след това семейството му се установява в Перник. Завършил е актьорско майсторство и в началото на 90-те емигрира в Канада със съпругата си Милена с 2 куфара и 500 долара взети на заем. Стъпката извън пределите на страната обяснява именно с начина на живот тогава, а може би и с несъбудения шанс към настоящото му развитие. Днес Петър има три книги – поезия и проза, рисува картини и има собствена галерия в Монреал. Преди дни, талантливият перничанин от Канада представи в столичната галерия Нюанс свои картини и второто издание на романа си „Мислителят или насаме с един живял”, публикуван за първи път през 1997 година.
Книгата е с послание да се учим от грешките, казва за изданието Петър Георгиев.
За 15 години той има повече от 20 самостоятелни изложби и 15 групови в Канада, Америка и Франция. Петър Георгиев е обявен от известния американски критик Кенуърт Мофет за един от най-оригиналните художници, които творят днес. Интензивността на футуристичните видения на абстрактния експресионизъм в картините на художника се усеща и в неговия роман, който провокира способността ни да се удивляваме и предизвиква към един нов начин на живот.

Предишна Творческа вечер за Иван Карик организират в Перник
Следваща Миньор /Перник/ разби Арда /Кърджали/ с 3:0

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *