Златното момче на Перник Иво Ангелов за втори път препаса Златния пояс „Никола Петров“ – PernikToday.net

сн. фейсбук

Иво Ангелов за втори път препаса Златния пояс „Никола Петров“ на едноименния турнир по класическа борба в Русе. Управата на федерацията реши, че световният и европейски шампион за 2013 г. е бил най-убедителен от националите на състезанието.

Ангелов се върна на тепиха след повече от половин година пауза. Преди това той се лекуваше от жълтеница после се опита да вземе квота за олимпиадата, но не успя. И си даде почивка. През 2010 г. перничанинът за първи път печели престижната награда.

„Нито тогава, нито сега ми е било тежко – казва Ангелов. – Най-трудно ми е на лагерите, когато съм далече от семейството си. Радвам се, че дадоха пояса на мен, макар че и Даниел Александров го заслужаваше. Бяхме длъжни да дадем всичко от себе си, защото залата беше пълна, хората обичат борбата и трябваше да ги зарадваме.“

Следващата седмица класиците заминават на 10-дневен лагер в Румъния за Евро 2017 през месец май в Нови Сад.

А в свободния стил за първи път с пояса на „Дан Колов“ ликува Борислав Новачков, който участва 4 години в турнира и досега два пъти е ставал шампион.

„Това признание ще ми даде още по-голям стимул да се готвя – обяви той. – Трудно приех разочарованието на олимпиадата, отпаднах рано. И ми трябваше време да се съвзема. Сега целта ми е титла от европейското.“

От утре свободняците започват лагер в Тетевен, а жените от днес са в Самоков.

 Източник: Труд