За професионалния празник на МВР: Наградиха 148 служители от пернишката полиция – PernikToday.net

148 служители от Областната дирекция на МВР в Перник са отличени по повод 5 юли, професионалния празник на МВР. Трима от тях са на ръководни постове – началник отдел „Охранителна полиция“ комисар Васил Василев  и началниците на РУ – Радомир и Второ РУ главни инспектори Павел Джалев и Мирослав Вълов. Наградите са „Писмена похвала“ и са от директора на полицията старши комисар Иван Зеленков. Отличията са дадени за постигнати високи резултати в оперативно-издирвателната работа, в превенцията и разкриването на престъпления и подобряване на административното обслужване на гражданите.

Тържеството по случай празника се проведе в присъствието на всички служители от дирекцията. Бяха прочетени много поздравителни адреси от МВР и външни организации. Специално обръщение към полицаите е отправено и от министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Накрая старши комисар Зеленков поздрави всички служители, като им пожела здраве, лични и професионални успехи и посочи, че трябва да се гордеят с това, че са избрали трудна и отговорна професия, насочена изцяло към гарантиране правата и свободите на гражданите на региона и страната.