За втора поредна година Перник е домакин на турнира по борба за купата „Иво Ангелов“ – PernikToday.net

За втора поредна година община Перник е домакин на турнира по борба класически стил за купата „Иво Ангелов“. В тазгодишното състезание, което вече е на областно ниво, участват 68 спортисти от 6 отбора, които ще мерят сили в 11 теглови категории. Организатор  на събитието е спортният клуб по борба „Миньор“ .

Участниците  на тепиха бяха поздравени от кмета Вяра Церовска с пожелания за хубав и спортсменски ден. „Скъпи деца, добре дошли в Перник. Виждате как името на един успял, силен, последователен и трудолюбив човек, световният шампион по борба и спортист за 2013 г. -Иво Ангелов, може да направи организирането на такива прекрасни срещи. Спортът е това, което ще ви направи силни характери, ще ви направи силна физика, ще ви направи успели хора, дори да не стигнете най-големите върхове. Вие ще знаете, че силата е у вас, че с труд можете да постигнете много. Благодаря на Иво Ангелов, че прави такава среща и се надявам следващата да бъде с международен характер“, каза градоначалникът.

Младите спортисти бяха поздравени и от спортната звезда и организатор на турнира Иво Ангелов. „Щастлив съм , че виждам толкова много деца и съм сигурен, че ще запомните този ден. И аз се надявам турнирът  да стане по-мащабен и догодина да бъде заложен в календара на Федерацията по борба“,  каза шампионът и благодари на ръководството на Общината в лицето на Вяра Церовска, като й връчи  плакет за принос към развитието на борбата в града.

Спортното състезание се провежда в комплекс  „Дружба“. В него участват отборите СК „Васил и Георги Илиеви“ – Кюстендил, СК „Рилски спортист“ – Самоков, СК „Славия“ – София, СК „Септември“ – София, СК „Белица“ – Костинброд и СК “ Миньор“ – Перник.

На официалното откриването на турнира присъствха и зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов.