Започва маратонът на четенето в регионалната библиотека в Перник – PernikToday.net

За 13-та поредна година пернишката регионалната библиотека „ Светослав Минков” се включва в националната кампания Маратон на четенето в периода от 2 до 23 април. Инициативата се организира от Българската библиотечно- нформационна асоциация и е в партньорство с Асоциация „Българска книга“. Проявата е посветена на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

В рамките на 13-тия Маратон на четенето, пернишката библиотека организира четири събития през месец април. На 2-ри април  библиотекари ще бъдат  на гости на децата от детска градина „Калина Малина” в кв. Проучване по повод международния ден на детската книга. малчиганите те ще направят творческа работилница за декориране на книгоразделители, наречена ”Книжки, който днес чете, голям и умен ще расте”.

На следващия ден – 3-ти април,  второкласници от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон” ще гостуват в детския отдел и отдел „Краезнание” на библиотеката, където ще се запознаят  с работата в книгохранилището и родния край.

Двама детски писатели ще гостуват в библиотеката и ще се срещнат с малки читатели от  ОУ „Св. Иван Рилски”. На 11-ти април ще бъде срещата със Славчо Чанев, който ще представи своите детски книжки „Да обичаш принцеса” и „Здравей, аз съм Перник”, а на 17-ти април гостува  детската писателка Зорница Иванова, която ще представи своята книжка „Мая и концертът на талантите”.