Езиковата в Перник се мести в сградата на бившата професионална гимназия „Юрий Гагарин“? – PernikToday.net

Реален е варианът ГПЧЕ „Симеон Радев“ в Перник да се премести в сградата на бившата професионална гимназия „Юрий Гагарин“, съобщава КТВ „Кракра“, като  се позовава на депутата д-р Александър Александров. Миналата седмица пернишките народни представители от ГЕРБ и БСП д-р Александров, Красимир Велчев, Станислав Владимиров и кметът Вяра Церовска се срещнаха с ръководството на Езиковата гимназия и евентуалното преместване бе една от темите в разговора им.

Сградата, в която се помещава ГПЧЕ години наред беше общежитие и впоследствие е пригодена за учебно заведение, но класните стаи не са подходящи за тази цел, обясни д-р Александров. В същото време голямата сграда с просторни и светли класни стаи на бившата ПГ „Юрий Гагарин“ пустее. Вариантът за преместване е предложен на ръководството на ГПЧЕ „Симеон Радев“, което след сериозно обсъждане е приело Езиковата да се помещава именно там. Така школската постройка ще бъде запазена, а Езиковата ще получи истинска училищна сграда.

И тъй като помещенията ще се нуждаят от козметичен ремонт, депутатът Красимир Велчев е поел ангажимент да разговаря с просветния министър Красимир Вълчев за отпускане на средства за обновяването. В единия край на сградата има теч и той задължително трябва да бъде отстранен.

Ако всичко върви по план, наесен Езиковата гимназия ще посрещне идващата 2018/2019 учебна година в нова сграда.