Д-р Симеон Василев не успя в конкурса за директор на Раковата болница – PernikToday.net

Д-р Симеон Василев

Бившият депутат от БСП и ексдиректор на Изпълнителната агенция „Медицински Одит“ д-р Симеон Василев от Перник е класиран на ІІ-ро място в конкурса за директор на Националната онкологична болница в София. Той не успя за малко. Изпревари го бившият здравен министър от първия кабинет „Борисов“ д-р Стефан Константинов, който става шеф на здравното заведение.

Резултатът на Константинов е 5.65, а на класирания на ІІ-ро място д-р Василев  е 4.78. Кандидат за поста беше и настоящият директор на Националния раков регистър проф. Здравка Валерианова.

Д-р Стефан Константинов

Константинов е акушер-гинеколог и в момента работи в „Майчин дом“. До конкурс за нов директор се стигна, след като бившият – Валентин Ангелов, подаде оставка. Той беше обвинен от прокуратурата в безстопанственост и че е ощетил с близо 2 млн. лв. болницата заради неизгодни покупки на лекарства.

Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести, всеизвестна в Перник като Пантелей, също търси своя нов директор.

Конкурс за нов директор има и в специализираната болница по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“ в Горна баня. Там дългогодишният директор проф. Евгений Медникаров беше уволнен от министър Николай Петров, след като поиска от МЗ 70 000 лв. за спешни ремонти, а проверка показа, че те струват 20 000 лв.