Д-р Огнянова от „Откраднат живот“ замесена в убийство – PernikToday.net

Съдбата на д-р Зорница Огнянова от „Откраднат живот“ в реалния живот е не по-малко колоритна от тази на героинята ѝ в сериала. Актрисата Диана Димитрова преди броени месеци се оказала замесена в страховито убийство на старец от Бургас.

В морския град екранната докторка от болница „Св. Кирил“ била по работа, поканена да играе своя авторски моноспектакъл. В свободното време тя решила да разгледа забележителностите и поела на разходка в емблематичната Морска градина. Разхождайки се по известния там мост, се загледала в морето и забелязала човешко тяло. Първоначално си помислила, че това е водолаз, изплувал на повърхността, и за момент си помислила дали да не се снима с него. След няколко секунди обаче погледът ѝ се избистрил и разбрала, че това е човек с риза, на видима възраст над 70 години, който е безтегловен и изглежда в безсъзнание.

Въпреки шокиращата гледка, която я накарала да изпищи от ужас, тя все пак се окопитила и веднага се обадила на телефон 112. Докато обяснявала на полицаите къде точно се намира и какво вижда, още повече се шокирала от реакциите на останалите туристи и минувачи, които вместо да подадат сигнал или да се разтревожат, вадели смартфоните си и правели снимки на плуващия труп. Когато криминалистите пристигнали, д-р Огнянова била подложена на дълъг разпит, защото именно тя първа регистрирала убийството.

Странният случай я извадил извън психическо равновесие и веднага щом полицаите я оставили на мира, тя се засилила към първия бар, където се напила с коктейли. Тогава взела решението да спре да играе моноспектакъла си, който жънел голям успех, защото в него също имало подобен сюжет, който на практика ѝ се случил. Зачестилите лоши събития в живота ѝ я навели на мисълта, че е подвластна на творческо проклятие, което ѝ носи лош късмет. Инфарктните преживявания за актрисата били ежедневие, защото преди да започне да практикува актьорската професия, си изкарвала прехраната като хостеса в нощни заведения, където била тормозена от наркомани, пияници и мутри.

С известна доза драматизъм дошла и на бял свят, защото се родила цял месец по-рано. Майка ѝ тръгнала от с. Българево, Добричко, на гости на сестра си, мислейки, че има време до събитието, но раждането започнало по пътя. Така Диана се появила в добричката болница, а детството ѝ минало при баба ѝ и дядо ѝ в Кайнарджа, в граничната зона с Румъния./retro.bg