Драма! Синът на оживялата след опит за самоубийство Теодора Цонева се отрече от майка си – PernikToday.net

Дейвид, внукът на легендарната говорителка Анахид Тачева, обърна гръб на майка си Теодора Цонева, която посегна на живота си и го остави на произвола на съдбата. Трагедията с Теодора се разигра в края на септември, след като тя се нагълта с успокоителни и алкохол, твърдо решена да си оттиде от този свят заради любовно разочарование.

Животът на сестрата на покойния телевизионен журналист Димитър Цонев обаче бе спасен от светилата на „Пирогов“, където тя бе настанена в токсикологията. Младата жена изкара в кома седем дни, а докато специалистите се бореха за живота й, 9-годишният й син нощуваше по пейките на столичното 4-то РПУ.

В продължение на няколко седмици момчето, което е плод на сексуална забежка на майка си с американец от Ню Йорк, беше бездомник, тъй като никой от роднините му в България не пожела да го вземе при себе си. По това време баба му Анахид бе в САЩ при другата си дъщеря. Леля му Деси Цонева също отказа да го приюти, тъй като прецени, че комуникацията с Дейвид няма да се отрази добре на нейния син Янчо.

Наложи се с казуса да се заеме Държавната агенция за закрила на детето. Оттам са пратили Дейвид при приемно семейство. Новите му „родители“ владеели перфектно италиански и детето общувало свободно с тях. Те са записали сина на Теодора и в Италианския лицей в Горна баня.

Наследникът на Цонева вече изобщо не се сещал за нея, не искал да я види дори и след изписването й от болницата. Детето се чувствало щастливо в новото си семейство, най-вече заради това, че имало баща, макар и не биологичен./retro.bg