Детето с премръзналите крачета живее втори живот в Перник – PernikToday.net

сн. бТВ

6-годишният Денислав Желязков, който бе застрашен от ампутиране на крачетата, вече е в ново приемно семейство в Перник. Момчето живее в града, за да е близо до болница Пирогов, където го лекуват и следят състоянието му.

Случаят, който потресе цялата страна е от 15 янури, когато приемната майка на детето от Долна Липница, е потърсила лекарска помощ, след като забелязала, че пръстчетата на крачетата му посиняват. Съседите твърдят, че Денислав е бил наказван да стои навън. Започна проверка на социалните по случая. По-малката сестричка на момчето е настанена при същата приемна майка. След инцидента детето бе настанено в ново приемно семейство.

Новата приемна майка от Перник  е Наташа Цонева. Тя разказа в ефира на бТВ, че момченцето вече е много добре. „Спокоен е, чувства се сигурен. Имаше страхове, когато дойде. Беше притеснен, от време на време му течаха сълзички и не умееше да се гушка. Нарича ме бабо. Обясняваме му, че когато се оправи ще се върне при сестричката си, но той казва, че не иска при мама. За случая му разбрах от медиите и бях потресена“, споделя тя.

„Когато ми се обадиха в първия момент се притесних дали ще се справя. Имам още едно дете, на което му е отрязана едната ръчичка и се нуждае от специални грижи. Аз много обичам деца. Наслада е за мен като видя промяната в поведените на детето и как се превръща в личност“, твърди Цонева. Тя разкрива и какво е състоянието на детето към момента. „В болницата му свалят мъртвата кожа от крачетата. Детето има болки, но няма опасност от ампутация на пръстчетата. Въпреки това може да загуби чувствителност на част от пръстчетата поради голямата степен на измръзване“, сподели още приемната майка.

Източник: novini.bg