Десета поред спортна площадка бе открита в Перник – PernikToday.net

Десета поред  спортна площадка беше открита днес в Перник. Игрището се намира в квартал „Църква“ до XVI ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ . Теренът е  на стойност 60 000 лева и е  дарение от фирма „Стомана  Индъстри“ АД.

Футболното  игрище е с изкуствена настилка, простиращо се на 600 кв. м. Базата разполага с модерно осветление, което дава възможност да бъде използвана и през тъмната част на денонощието.

Лентата на новото спортно съоръжение беше прерязана от кмета на Община Перник Вяра Церовска и директора на фирма „Стомана Индъстри“ Константин Стаменов, след което ключовете бяха официално връчени  на директора на учебното заведение Елена Лозанова  с пожелание площадката по-дълго време да бъде запазена и съхранена.

„Искам да изкажа моето голямо благодаря на г-н Стаменов, защото всичко, което говорихме, стана факт и спортната площадка, и видеонаблюдението в града ни. Всичко се дължи на неговото сериозно и отговорно отношение  към Перник и перничани.

Това е десетата поредна отворена безплатна спортна площадка и първата като дарение. Радвам се  за тази прекрасна придобивка. Надявам се, че това ще е началото на още многото неща, които ще се случват“, сподели кметът Вяра Церовска.

Директорът на „Стомана Индъстри“ пък заяви, че е щастлив, че с новата площадка се  допринася за здравето на подрастващите .

„Пожелавам да се ползва безаварийно и най-вече да са живи и здрави децата. Радвам се, че това беше един наш ангажимент, който най- накрая успяхме да изпълним“, допълни Стаменов.

По време на откриването на площадката  ученици и самодейци от кв. Църква поднесоха специална програма.

Новата придобивка съвпада и с 50- годишния юбилей на местното училище.

На церемонията по откриването присъстваха и зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев, както и кмета на населеното място Румен Петров, който изказа специална благодарност за новото игрище.