Депутат, областен управител, председател и зам.-председател на ОбС са новите членове на УС на волейболния клуб „Миньор“ – PernikToday.net

Народният представител Станислав Владимиров, областният управител Ирена Соколова, председателят на Общинския съвет Иво Савов и заместник-председателят на ОбС Румяна Гьорева са новите членове на Управителния съвет /УС/ на волейболния клуб “Миньор“. Кандидатурите им бяха утвърдени на днешното общо събрание на спортния клуб, което се проведе в зала „Кракра.  Останалите членове на УС са Петър Първанов-президент на клуба, Румен Златанов, Лъчезар Никифоров, Ангел Василев и Антон Костадинов.

Направени бяха и частични промени в устава на ВК “Миньор“.

„За мен волейболът е особен сантимент, но основната ми идея е да намираме  и да осигурим  редовно и добро финансиране на волейболния клуб“, заяви областният управител Ирена Соколова. – Бих направила всичко, за да може “Миньор“ Перник  да си върне славата от близкото минало, добави още тя.

„Всички трябва да се обединим около каузата „волейболен клуб „Миньор“-политици, бизнесмени, граждани. Защото това е единственият  засега пернишки отбор, който е в Суперлигата, каза президентът на клуба Петър Първанов.  Той е убеден, че волейболът в Перник трябва да бъде водещ, както е бил и досега.

От пернишките школи са излезли успешните Тодор Скримов и Слави Гоцев. Надявам се през следващия сезон да обърнем повече внимание на малките волейболести, подчерта Първанов. И добави: Те трябва да почувстват, че са част от великия спортен дух на перничани. Освен всичко друго, спортът дава дисциплина и хъс за бъдещи победи, а това ще бъде от особено значение за подрастващото поколение, каза още президентът на волейболния клуб. Колкото повече деца се запалят по този спорт и усетят тръпката,толкова е по-добре за самите тях.

Петър Първанов информира още, че се водят преговори за редовно финансиране на ВК “Миньор“-Перник, което ще донесе спокойствие на спортистите и треньорите.