петък , 10 март 2017 г.
Начало / Култура и образование / Ден на отворените врати в ГПЧЕ „Симеон Радев” в Перник

Ден на отворените врати в ГПЧЕ „Симеон Радев” в Перник

%d0%ba%d0%b5%d0%b9%d0%bc%d0%b1%d1%80%d0%b8%d0%b4%d0%b62

За първи път в ГПЧЕ „Симеон Радев” в Перник се проведе Ден на отворените врати в Кеймбридж училищата. Под наслов „Сподели своя опит и предай нататък” в програмата бе включен  открит урок на  преподавателката Веселка Александрова от , работеща с Кеймбридж. Бяха наградени десет най-активни и изявени ученици по английски език, направена бе кратка презентация на училището- домакин за сътрудничеството му с Асоциацията на Кеймбридж училищата и бе открит  щанд на Асоциацията и издателството КЛЕТ като изключителен представител на Cambridge University Press  и Difusion и издател на учебни системи Klett и Langenscheidt и на учебни помагала PONS.

%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%b2-%d0%b2%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8

ГПЧЕ „Симеон Радев” е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата от 2012 г. и като неин представител участва във всички инициативи, обучения, семинари и конкурси за учители и ученици  в страната и в чужбина. В продължение на три поредни години в училището се организира състезание по английски език  по формата на сертификатите за Европейска езикова рамка, а учениците с най-висок брой точки се представят достойно и в националното състезание.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е най-голямото и влиятелно обединение на училища у нас, в което членуват 105 от най-добрите български гимназии и езикови центрове, като нейната основна цел е повишаването на нивото на обучение по чужд език в училищата членове. Най-мащабна проява и запазена марка на Асоциацията е Националното състезание по английски език между учениците от училищата, членуващи в сдружението.В него ежегодно участват близо 10 000 ученици.

За представителите на ГПЧЕ ”Симеон Радев” членството  в Асоциацията е една възможност за изява не само на местно, но и на национално  ниво и като още една възможност за обогатяване на знанията по чужд език.

Предишна Горя къща в кв. Изток, предполага се умисъл
Следваща Кметът Вяра Церовска поздрави строителите за Димитровден

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *