Две нови площадки за деца и тийнейджъри правят в парка в Перник – PernikToday.net

Община Перник продължава изграждането на нови площадки в централния градски парк. Новите съоръжения  са разположени между къщичката на Баба Яга и детска градина „Родолюбче“. Те ще са за възрастови групи от 3 до 12 години и от 12 до 18 години и са част от специален комплекс за игра на открито  в парка.

На първата площадка за по-малките ще бъдат поставени съвременни уреди, атрактивни люлки, катерушки – тип везна и с пружина. Няма да липсват и въртележка, трамплин, беседка и пейки , а подовата настилка ще бъде ударопоглъщаща  в различни цветове. Предвижда се и информационна табела.

На втората ще има две маси за тенис, три маси с плотове за игра, беседка и пейка, а подовата настилка ще бъде от павета. В двете съовъжения са инвестирани общо 150 000 лв.

Площадките бяха огледани от кмета Вяра Церовска и нейния екип. Там те се срещнаха с граждани и деца, които изразиха вълнението си от новите предизвикателства в парка.

„Много сме щастливи, че кметският екип  направи толкова много неща за тази част на града. Тук е бъдещето на Перник и всички деца много добре се чувстват с новите забавления, дано успеем да ги съхраним“, коментираха родителите. Малчуганите пък казаха, че новите люлки и зоокъта най-много им харесват.

През тази година в списъка с капиталовите разходи е заложено изграждането на още две детски площадки в най-големия пернишки квартал „Изток“. Те ще бъдат разположени до 11-ти блок на ул. „Ю. Гагарин“ и между блоковете 76 и 78 на ул. „Рашо Димитров“ .

До момента  в  парка има завършени  две нови детски площадки. Едната е за деца от 3 до 12  години и е с два къта, а другата е за малчугани до 3 години. Освен в централната градска част,  през миналата година са изградени и още две –  в кв. „Бела вода“ и в кв. „Изток“ – зад банка ДСК.