Готвят областната здравна карта на Перник – PernikToday.net

Областният управител Ирена Соколова проведе заседание на Комисията за изготвяне на Областната здравна карта.

В съответствие със заповед на министъра на здравеопазването, на срещата присъстваха членовете на Комисията, включваща представителите на  всички общини, на Регионалната здравна инспекция, Районната здравноосигурителна каса, Районната колегия на Българския лекарски съюз, Районната колегия на Българския зъболекарски съюз и на  Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Комисията има основна задача да прецизира данните за нуждите на област Перник от болнична и извънболнична помощ и необходимостта от лекари, лекари по дентална медицина и специалисти по здравни грижи.

В хода на председателстваното от губернатора заседание, Регионалната здравна инспекция представи на присъстващите попълнения проект на документа досега съвместно с РЗОК.

„Обръщайки внимание на всички данни от първичните документи, целим да направим най-подходящото предложение към Министерството на здравеопазването. По този начин да осигурим качествено здравеопазване и достъп до здравни грижи на пациентите на територията на област Перник “, подчерта Соколова.

На свой ред присъстващите изказаха мнения и препоръки относно всички параметри, заложени в макет, предоставен от МЗ и необходими за изготвянето на картата.

Комисията по изготвянето на Областната здравна карта взе решение всички промени да бъдат мотивирани от Районната колегия на Българския лекарски съюз и от Регионалната здравна инспекция и окончателният вариант на документа да бъде приет на следващото заседание, насрочено за 21 февруари.