Гости от ЕС идват на Тодоровден в пернишкото село Богданов дол – PernikToday.net

сн. horses-bg.net

Гости от Европейския съюз /ЕС/ пристигат на Тодоровден в пернишкото село Богданов дол. Това обяви кметът на общината Вяра Церовска по време на ежемесечната работна среща с управниците на населени места. Кушията е включена в културната програма на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и се очакват високопоставени гости да наблюдават традиционните конни надбягвания, които са част от Великденските празници.

После Церовска насочи вниманието към новите бюджети на кметствата, като посочи, че са равни на миналогодишните. „Всички възможности трябва да бъдат реализирани, да се разгледат и програмите по ПУДООС“, конкретизира кметът.

По-голяма част от местните управляващи заявиха , че в момента нямат проблеми, които да ги притесняват и се надяват спокойствието да се запази по- дълго време. Кметовете на Кралев дол, Зидарци , Черна Гора и Боснек съобщиха за отворени дупки по пътищата вследствие на снеговалежите. Смяна на бобри, проблемът с бездомните кучета и почистването на реки и дерета бяха другите въпроси , които поставиха местните кметове.

Вяра Церовска благодари на всички кметове на населени места за перфектната организация при представянето и участието на сурвакарските групи в 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2018“. „Всичко беше невероятно красиво. Още веднъж ще кажа, че в Перник няма най-добри, а има най-най-добри“, каза тя.

В работната среща взеха участие още зам.-кметът Владислав Караилиев и секретарят Радослава Манова.