Георги Първанов на турнира „Борис Гюдеров” в Перник – PernikToday.net

Шестнадесетият традиционен турнир по волейбол за мъже за купа „Борис Гюдеров“ ще се състои на 12 октомври в едноименната зала в Перник. Битката между отборите ще бъде зорко следена и от президента на Република България /2002-2012 г/ Георги Първанов, който е и почетен президент на ВК „Миньор”. Не е тайна, че бившият държавен глава е фен на волейбола, а първите му тренировки са били точно в тази зала.

„Надпреварата е в чест на Деня на града – 19 октомври и се организира от община Перник и волейболния клуб . В нея ще участват отборите на Миньор Перник, Славия София, Пирин Разлог и Марек Юнион Ивкони Дупница”, коментира президентът на ВК „Миньор” Петър Първанов.

Първият мач ще започне в 9 часа между домакините и Славия. Два часа по-късно ще играят Пирин и Марек.

В 14:30 часа е мачът за третото място, в 16 часа същия ден ще се играе финалът. Всички отбори ще получат купи, най-полезният състезател от всеки тим ще бъде удостоен с индивидуална награда.

Перничани се готвят за успех в турнира ′Борис Гюдеров′.Волейболистите на Миньор (Перник) записаха три победи в подготовката си преди старта на новия сезон в Суперлигата при мъжете. Обновеният състав, воден от новия си треньор Стоян Гунчев, реализира три чисти победи над съперниците. Първо се справиха със Славия (София) с 3:0 гейма, след това гостуваха на Тетевен Волей, като постигнаха успех с 3:1 гейма, а накрая отново гостуваха на „белите“ и записаха нова победа с 3:0.