петък , 10 март 2017 г.
Начало / Политика / Георги Първанов: Ивайло Калфин е силен с качествата си и със своите идеи  

Георги Първанов: Ивайло Калфин е силен с качествата си и със своите идеи  

 

Kalfin - Parvanov

Ивайло Калфин е силен с качествата си и със своите идеи. Той има визия за управление на президентската институция. Нещо, което другите кандидати не демонстрират, заети в битка на компроматите.  Това заяви в ефира на „България Он Ер“ председателят на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“, лидер на ПП АБВ и държавен глава на  България (2002-2012) Георги Първанов. Той бе категоричен, че неглижирането функциите на  държавния глава, на което сме свидетели в момента, на най-високо правителствено ниво,  е вредно за страната и нацията.

„ Ивайло Калфин е силен с две неща. Първо: с качествата си на държавник, утвърден дипломат, на човек почтен и свестен, откъдето и да го погледнеш. Второ: той е силен с идеите си за управление. Защото АБВ от девет месеца е единствената партия, която дебатира за правомощията на президентската институция, за външната й политика, за военните и вътрешната ни сигурност и ролята на държавния глава в това отношение. Всички тези идеи ги има при нас. Другите едва  сега се опитват и то плахо да формулират такива. Но вместо да влязат надълбоко в идеите за формирането на политиките на президентската институция, те се замерят с евтини провокации“.

Първанов почерта, че е време за коренна промяна на   модела „Плевнелиев“ на президентската институция. По думите му той е вреден за България, за вътрешна  и външна политика, и  не просто обезличава институцията на държавния глава, а ни злепоставя  пред  международните ни партньори. „Това поведение на Плевнелиев, това провокативно отношение към наши съседи, това безлично поведение, включително и към партньорите ни в ЕС, е недопустимо. Присъствието на президентската институция при решаването на проблемите на България в момента е твърде скромно. Например, онзи ден колегата му Ердоган направи едно доста обидно и агресивно изказване към България, за това , че „територията на неговото сърце“ включва и български земи. Реагира външният ни министър , но през Фейсбук, така малко предпазливо, извинително… Но къде беше президентът ни ? Защо не се обади той“?

Платена публикация

Предишна Куп министри идват в Перник днес
Следваща Алена: На първия тур на изборите Цецка Цачева и Румен Радев са с равни шансове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *