В Пернишка област са осигурени 560 т сол за предстоящия зимен сезон – PernikToday.net

Към момента област Перник е обезпечена с 560 тона сол за предстоящия зимен сезон, това стана ясно на проведено заседание на Областен щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаймодействия с националния щаб.

На срещата, ръководена от областния управител д-р Александър Александров, бяха представени докладите на шестте общини и на всички институции, имащи отношение по подготовката на област Перник за предстоящия зимен сезон 2016-2017 г.

Директорът на Областно пътно управление в Перник Румен Сачански докладва, че фирмите разполагат с общо 57 машини, които вече са в режим на готовност за работа. Разполагат и с 2000 тона инертни материали. Това са само 30 % от необходимите материали и се очакват още доставки.

Основният извод от представените доклади, е че общините и институциите са предприели необходимите мерки и подхождат отговорно и ангажирано, вземайки предвид и конкретни проблеми от предходните зимни периоди, които са били пречка за ефективното провеждане на мероприятията по осигуряване на нормалния ритъм на транспорта и другите сфери на обществения живот.

Основна цел на дискусията бе утвърждаване на добрата координация на действията и анализ на информацията за предотвратяване възникването на аварийни ситуации през следващите месеци.