В Перник незаконният пътнически превоз е със собствено разписание – PernikToday.net

сн. Сега

В Перник незаконният пътнически превоз е със собствено разписание.  Градът ни се нарежда в списъка с градовете, в които нелегалният транспорт не спира.

В българския град на немската марка VW нерегламентираният превоз е силно на почит, пише Монитор. Освен с лични автомобили, пътници се транспортират и с десетина нелегални буса, които даже са си направили собствено разписание. Тръгват през половин час без да се притесняват от проверяващите органи.

Пътят между София и Перник е едно от местата с най-голяма концентрация на нелегални превози на пътници. Хората от Перник ги знаят и разчитат на тях сутрин и вечер, когато е най-натоварено. От бранша са подали регистрационните номера на над 400 нелегални според тях превозни средства на институциите. Искат органите да ги проверят дали са регистрирани и държавата да предприеме действия.

Както казва народът: „Крушката си има и опашка“. Така е и с нелегалният пътнически превоз, който несъмнено е извън закона. Перничани обаче разчитат на него, защото на законния почти не може да се разчита, особено в пиковите часове. Трябва да пътувате рано сутрин за столицата натъпкани като копърки в един малък бус, за да разберете за какво става дума, споделят неволите си хората, които ежедневно са подложени на транспортния тормоз. Много близо е до мозъка в сутрешните часове да се изпраща голям автобус, който да поема хората по спирките, но за жалост такъв мозък все още не се е родил.

Оплакванията на пътуващите, че транспортът от Перник до София не е добре уреден, са от години, но никой не ще да чуе. Затова и перничани разчитат на колите и бусовете в сивия сектор – така поне стигат навреме за работа. А на връщане – всеки се „спасява“ кой както може.